könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. április 13., hétfő

Programajánló a hétre

Kézműves esték felnőtteknek – Tavaszi ajtódísz


Április 13-án, hétfőn 17 órakor a Kézműves esték felnőtteknek rendszeres foglalkozásának következő alkalmával a Központi Könyvtár Klubjában (Herman O. u. 22., földszint) ezúttal tavaszi ajtódíszt készíthetnek a résztvevők Pozsgai Krisztina segítségével.
A klubfoglalkozás-sorozatot Pozsgai Krisztina vezeti, akinek a kalauzolásával az érdeklődők színvonalas kivitelű hasznos vagy dísztárgyakat készíthetnek – mindenkor az újrahasznosítás jegyében. A környezetünkben fellelhető, kidobásra ítélt anyagokból, tárgyakból szép és hasznos holmikat alkothatunk, ahol csakis a fantázia szabhat határt az elkészült produktumoknak.
Az ingyenes kézműveskedésre vágyókat barkácsolni szerető, környezettudatos, ügyes(kedő) kezű hangulatban várják a megyei könyvtár központi épületének klubjába, hogy az elmúlt alkalmakhoz hűen ismét újabb szépségeket alkothassanak felesleges anyagokból!

Sohasem késő – Demeter D. Zoltán kiállítása


Április 14-én, kedden 17 órakor a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső Árpád u. 6-8.) Sohasem késő címmel Demeter D. Zoltán író festészeti kiállítása nyílik. A kiállítást megnyitja Werner Krisztina újságíró, a tárlat április 28-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.
Az El Camino – a rejtélyek árnyékában című könyv szerzője saját bevallása szerint „a tollát ecsetre cserélte”, ennek produktumai tekinthetők most meg a kiállításon. Az 1954-ben, Kolozsváron született alkotó tárlatáról bővebb felvilágosítás a 96/314-045-ös telefonszámon kérhető.

A győri kályhaművesség története


Április 16-án, csütörtökön 17 órai kezdettel Székely Zoltán művészettörténész előadását hallgathatják meg az érdeklődők Egy elfelejtett mesterség: a győri kályhaművesség története címmel a Központi Könyvtár földszinti klubjában (Herman Ottó u. 22.). A mosonmagyaróvári Hansági Múzeum igazgatójának előadására a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk.

Epizód az Import Imprótól


Április 17-én, pénteken 17 órakor az Import Impró Társulat Epizód című improvizációs színházi előadását láthatják az érdeklődők a Központi Könyvtár földszinti klubjában (Herman Ottó u. 22.).
Az Epizódról: ezekben az előadásokban az Import Impró Társulat az improvizáció olyan oldalával foglalkozik, amely lehetővé teszi komplexebb színházi élmény létrejöttét, ívek felrajzolását a jelenetek között. A szakzsargont félretéve: kicsit összefüggőbben rögtönöznek, kevesebb szabályjáték lesz, de ugyanannyi szórakozás! A program ingyenes, az érdeklődők nem bánják meg a részvételt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése