könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. április 1., szerda

Programajánló a hétre 2.

Húsvéti készülődés a Gyermekkönyvtárban


Közeledik a húsvét. Takarítsunk, rakjunk rendet, s aztán szépítsük a lakást! Készítsünk együtt húsvéti papírdíszeket! Április 2-án (csütörtökön) 10 és 12 óra között minden érdeklődő gyermeket és az őt kísérő szülő(ke)t szeretettel várjuk a Gyermekkönyvtárban (Herman O. u. 22., földszint)! Bővebb információért érdeklődni a 96/516-677-es telefonszámon lehet.

Marcalvárosi húsvétváró családi délután


Április 2-án (csütörtökön) 15.30-kor a Kovács Margit Iskolában (Győr, Répce u. 2.) kerül sor a Marcalvárosi húsvétváró családi délutánra. A programsorozat kézműves foglalkozással veszi kezdetét. Lesz játszóház: tojásfestés, húsvéti díszek készítése; arcfestés és csillám-tetoválás – minden, ami kell az ünnepi hangulathoz. 17.15-kor Kovácsovics Fruzsina Elfeledett mézescsók címmel ad koncertet a gyerekeknek. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az Andrássy-lányok élete


Április 2-án (csütörtökön) 17 órai kezdettel igazán érdekes előadáson vehetnek részt a Központi Könyvtár klubjában (Herman O. u. 22., földszint) mindazok, akik érdeklődnek a XX. század, a családtörténelem, vagy éppen az arisztokrácia iránt. Az előadás aktualitását az adja, hogy az Európa Kiadó gondozásában a közelmúltban jelent meg Andrássy Ilona grófnő Mindennek vége című első világháborús naplója. A napló Andrássy Ilona Rómer Flóris Múzeumban őrzött irathagyatékában található. Andrássy Ilonának (aki a „nagy” Andrássy Gyula, a Monarchia legnagyobb külügyminiszterének unokája), három húga volt: Borbála, Katalin és Klára. A nagyközönség jól ismeri a naplóíró Katalint (Károlyi Mihálynét, a „Vörös Grófnőt”). Kevésbé ismeri a naplóíró Borbálát (őrgróf Pallavicini Györgynét), s eddig egyáltalán nem ismerte Andrássy Ilona írói ambícióit. Sajnos Klárának – ha volt is naplója –, máig nem került elő. Andrássy Ilonának a háborús napló mellett a fenti hagyatékban megmaradt családi levelezése ad alkalmat a hagyaték gondozójának, hogy felidézze az Andrássy-lányok felkavaró életét... és halálát. Kovács Lajos helytörténész előadására a belépés díjtalan.

Hangraforgó Klub – A hangraforgó zeng a fű között


Tavaszodik. „Egy szellő felsikolt, apró üvegre lép s féllábon elszalad.” S „A hangraforgó zeng a fű között”. Április hónap harmadik napján (pénteken) 17 órakor az énekelt versek klubjában a közeledő Költészet Napját ünneplik az egybegyűltek: a Hangraforgósok (Faggyas László, F. Sipos Bea), a vendégül hívott poéta, Gülch Csaba s mindenki, akinek a rímes sorok majd’ annyit érnek, mint egy falat kenyér. A verses-zenés összejövetelnek a Központi Könyvtár klubja (Herman O. u., földszint) ad otthont. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Önismeret – Lélekgyógyászat


Április 3-án, pénteken 17 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta út 27/A.) a személyiség és a lélek mélységeit feltáró előadásra kerül sor. Horváth Éva Mária Önismeret – Lélekgyógyászat címmel oszt meg a hallgatósággal mindannyiunk számára nélkülözhetetlennek tűnő okokat, következményeket és remélhető megoldásokat. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése