könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. április 7., kedd

Programajánló a hétre

Fotó-Szín-Tézis – kiállítás


A Szigetköz Fotóműhely Fotó-Szín-Tézis címmel tartja bemutatkozó tárlatát a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint). A kiállítást Hipságh Gyöngyi fotóművész, a Mafosz alelnöke, a Soproni Fotóklub elnöke nyitja meg április 8-án (szerdán) 17 órakor. A megnyitón közreműködik a győri Hetedik Bekezdés zenekar. A kiállított kollekció a közelmúltban megalakult fotós baráti társaság tagjainak kedvenc képeiből állt össze. A kiállításon találkozhatnak Galambos Lajos, Hegedűsné Varga Krisztina, Horváth Tímea, Ihász Lóránd, Kaszás Gyula, Kovács Róbert, Lakatos Krisztián, Murányi Péter, Nagy Ildikó, Orosz Sándor, Oszkó Ágnes, Rózsa Tamás és Száva István alkotásaival. A tárlat május 8-ig tekinthető meg, hétköznapokon 14-18 óráig. A belépés díjtalan.

Költészet napja Marcalvárosban


Április 9-én (csütörtökön) 15 órai kezdettel P. Nagy Gabriella és Olasz Valéria, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség tagjainak költészet napi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők Marcalvárosi Fiókkönyvtárunkban (Lajta u. 27/a.). A rendezvény ingyenes, minden irodalombarátot, érdeklődőt szeretettel várunk.

A barokktól napjainkig – barangolás a zene világában


Április 9-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel László Attila fagottművész előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Központi Könyvtár földszinti klubjában (Herman Ottó u. 22.) A barokktól napjainkig – barangolás a zene világában címmel. Az átfogó ívű előadásra a belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk.

Költészet Napja 2015. – megemlékezés Győrben


Április 10-én (pénteken) 11 órára a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér megemlékezést szervez a győrszabadhegyi József Attila emlékműnél (Győr, Móra park 1.). Beszédet mond Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, közreműködnek a Győri Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai. Műsoruk címe: „A versfa árnyékában”. A megemlékezés koszorúzással zárul. Helyszín: a szabadhegyi József Attila Emlékmű (Jereváni u. - Zöld u. kereszteződése). Esőhelyszín: József Attila Művelődési Ház (9028 Győr, Móra park 1.).

Az Eszterlánc Mesezenekar koncertje


Április 10-én (pénteken) 16.30-kor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) az Eszterlánc Mesezenekar ad koncertet. Az Eszterlánc elsősorban hagyományos mezőségi népzenét gyűjtő, játszó és tanító zenekar. Minden népzenerajongót szeretettel várunk! A rendezvényre a belépés díjtalan.

A hóesés befogad


A Költészet napja előestéjén, április 10-én (pénteken) 17 órakor kerül sor Gülch Csaba A hóesés befogad című kötetének bemutatójára. A kötetet ismerteti és a szerzővel beszélget Glaser Péter költő, képzőművész. A rendezvényen közreműködik Sándor Ernő (gitár, ének), Sándor Anna (vers) és a Hangraforgó együttes. A programnak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross Gábor u. 4.) ad otthont. A belépés díjtalan, a szervezők minden versbarátot szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése