könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. június 11., kedd

Programjaink a héten

Könyvklub

2019. június 11-én (kedden) 17 órakor kezdődik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára Muzeális gyűjteményében (Győr, Baross u. 4., III. emelet) Könyvklubunk júniusi összejövetele. Ez alkalommal Mikecs Anna, alias Gerlóczy Márton Altató című regénye lesz a téma.

„Gerlóczy Márton regénye családi naplók, levelezések, néprajzi, prózai és lírai művek felhasználásával készült, de vázát két nagyobb lélegzetvételű írás, Gerlóczy nagyanyjának, Jékely Mártának, és dédanyjának, Schéfer Idának az emlékirata adja. Az erdélyi családtörténetben úgy illeszkednek egymáshoz a női sorsok, mint a hajfonatban a szálak. Beletörődés, reményvesztettség, fájdalom, kitörni vágyás, csendes lázadás feszegeti szét és tartja mégis együtt a megtépázott életeket.” (www.scolar.hu)

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk! (könyvklub-altató)

 Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok

A Pünkösd miatt a megszokottnál kicsit később, június 13-15. között kerül sor a könyvbarátok által annyira várt Ünnepi Könyvhétre. Ez alkalommal a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér rendezvények sokaságát szervezi. Június 12-én előprogramként a győri csata 210. évfordulója alkalmából helytörténeti konferencia, és Közösségben énekszóval címmel előadóest lesz.

A Könyvhéten találkozhatnak egyebek között Csender Leventével, Szávai Gézával, Zsebők Csabával, Tóth Krisztinával. A programsorozatban fellép Bognár Szilvia, a Kajárpéci Vízirevü, a Stimmung Band, a Fabula Bábszínház, az IZÉ együttes és a MÉZ is. teljes programot tartalmazó leporellót letölthetik innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése