könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. június 10., hétfő

Online játék az Ünnepi Könyvhéten

Kossuth Lajos 1948 óta azt üzeni, hogy regimentje nemhogy fogyna, egyre csak gyarapszik. Hiszen a róla elnevezett, a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést azóta számtalan író és költő megkapta már.
Névsoruk és műveik listája lenyűgöző; mert a szavak katonái pennáikkal mindhalálig óvják-védik a magyar nyelvben rejlő csodákat.
Online játékunkban június 10. és 14. között, hétfőtől péntekig minden hétköznap 2-2 képet posztolunk ki Kossuth-díjas írókról és költőkről, ahol a feladat szimplán egyszerű: fel kell ismerni, ki látható az egyes képeken, illetve meg kell nevezni az évet, amikor a díjat kapták.
A képeket minden hétköznap délelőtt jelentetjük meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook-oldalán. A fotókon látható díjazottak neveit és az évszámokat akár naponta, akár egyben az összeset június 16. vasárnap éjfélig várjuk, NEM nyilvános kommentben, hanem a „diszol@gyorikonyvtar.hu” e-mail-címre! A helyes megfejtéseket beküldő játékosok mindegyike egy-egy könyvet nyer (lásd a képen)!
Szóval: kard-ki-kard! A szóra érdemes nagymesterek ünnepi uniformisban, betűgőztől mámoros lélekkel, páros alakzatba rendeződve várják, hogy tiszteletünk jeléül a nevükön szólítsuk őket. Díjazzuk hát őket érdemeik szerint!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése