könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. december 4., hétfő

Programjaink a héten






Placid Atya



December 4-én (hétfőn) 17 órakor Széll Péter Placid Atya, aki megjárta a Gulágot című, 2017-ben készült portréfilmjét láthatják a Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet). A vetítést közönségtalálkozó követi, meghívott vendég a film rendezője.
Hogyan lehet túlélni a Gulágot és derűsnek maradni? Egyebek mellett erről szól a száz évet megért Placid atya bencés szerzetes élettörténete, amelyet immár filmen is láthatunk.

Bábelőadás


December 6-án (szerdán) 16.30-kor Betlehemi történet címmel a Márkus Színház bábelőadását láthatják Jézus születéséről a Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet). Az előadás időtartama 45 perc.
A belépés díjtalan.

Csillagszóró


December 6-án (szerdán) 17 órakor a Szentiváni Fiókkönyvtár (Győr, Ősi u. 1.) Ötórai tea klubjában Csillagszóró címmel ünnepváró készülődésre, beszélgetésre és alkotásra kerül sor. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött.
A rendezvény díjtalan, a belépő csupán egy adventi vagy karácsonyi vers, esetleg idézet!


Élménybeszámoló előadás



December 7-én (csütörtökön) 17.00 órakor kerül sor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér (Herman Ottó u. 22.) Központi Könyvtárának klubjában Molnár Zsuzsanna élménybeszámoló előadására 7134 méter magasan a Pamír-hegységben - Az ötödik magyar nőként a Lenin-csúcson címmel az Úton – határtalanul! sorozat következő részeként.
"Célozd meg a holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz." Molnár Zsuzsa most nem  a Kinizsi Százast teljesítette sokadszorra, nem az Alpokban mászott fel a Mont Blanc-ra, sőt, nem is a Kaukázusban járt az Elbrusz csúcsán - még nagyobbat álmodott: egy hétezres hegy meghódítását. 
A rendezvényre a belépés díjtalan!

Gyermekprogram


Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára(Győr, Herman O. u. 22., földszint) kézműves programra hívja az alkotni szerető gyermekeket. December 8-án (pénteken) 14.30 és 16.30 között angyalkás papírdíszt készíthetnek a kicsik, és az őket kísérő szülők!
A részvétel díjtalan, a hozzávalókat a könyvtár biztosítja. További információ: 96/516-677.

Fotókiállítás


December 8-án (pénteken) 17 órakor Az énem boogie-s oldala címmel nyílik meg Kajtár Csaba önálló fotókiállítása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet). A kiállítás képei a Boogifesztek legjobb legviccesebb és legérdekesebb pillanataiba engednek betekintést. A kiállítást Orosz Sándor rádiós műsorvezető nyitja meg.
A kiállítás 2018. január 5-ig látható.


Mesekuckó


December 8-án (pénteken) 17.00 órakor lesz a Mesekuckó következő előadása a Központi Könyvtár (Hermann Ottó u. 22.) klubjában. Fenyőlegenda címmel egy papírszínházi előadást láthatnak a gyerekek Ipcsicsné Gönye Anikó közreműködésével. A rendezvény 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható, mely megvásárolható a helyszínen hétköznap 14 és 18 óra között.
Papírszínház
A papírszínház egy japán mesélési módszer. Lényege, hogy a szóban előadott történetet festett képek segítségével teszi szemléletesebbé. Képes a gyerekek figyelmét maximálisan fókuszálni. A mesélés során lehetőség van folyamatosan kapcsolatban maradni aközönséggel, hozzájuk igazítani a szöveget. A lapok cseréje, mozgatása dinamizmust ad az illusztrációknak, megsokszorozza őket, drámai hatást érhetünk el vele.
Fenyőlegenda
Mese egy sebesült madárkáról a hideg téli erdőben, ahol hasztalan keres menedéket magának. A kétségbeesett kis állat csak a fenyőfa segítségére számíthat…

A foglalkozás során a meséhez kapcsolódóan a tél témakörén belül együtt mondókázunk, verselünk, játszunk, a közösen megélt vidám percek élményét nyújtva a gyerekeknek.

Családi délután

December 9-én (szombaton) Marcalvárosi ünnepváró családi délután lesz a Kovács Margit Iskolában (Győr, Répce út 2. ). A hagyományokhoz híven zenés műsorok, gyermekprogramok, kézművek foglalkozások sora szórakoztatja a családok apraját-nagyját. A részvétel ingyenes.
A program:
14:30 Adventi játszóház: Karácsonyi díszek, Élőné Fehérvári Andrea mézeskalács készítő kézműves foglalkozása
16:30 Karácsonyváró (A Kovács Margit Iskola alsós tanulóinak műsora)
17:00 A Zabszalma zenekar ünnepi koncertje
A Mikulás érkezése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése