könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. december 7., csütörtök

Az Országos Széchényi Könyvtár filmes pályázata


Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) pályázatot hirdet felső tagozatos általános iskolás osztályok számára az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából. A filmpályázat célja az iskolai könyvtárak megismerése és megismertetése diákszemmel. Ily módon kiemelendő egy, a közösség (iskola, város, osztály) számára valamely okból értékes kötet bemutatása, mely az iskolai könyvtár gyűjteményében is megtalálható. Olyan ötletes megoldásokat várnak, melyek az osztály tagjainak szerves együttműködésén alapulnak.
A kisfilm időtartama: 3-5 perc. A pályaműnek tartalmaznia kell a kötet bemutatását, valamint, hogy miért fontos az adott közösség életében, működésében, mindennapjaiban. Szükséges továbbá egy word dokumentumban feltüntetni a pályamű címét, az iskola nevét, elérhetőségét, az osztályfőnök nevét, az osztálynévsort.
Feltöltési határidő: 2018. január 5.
A kisfilmek feltöltésének módja: Az osztályok az andrasi.erika@oszk.hu címen e-mailben jelentkezzenek, melynek csatolmányában küldjék el a pályamű adatait word dokumentumban. A sikeres jelentkezésről értesítést küldenek egy link megadásával, ahová feltölthetik a pályaművet. A tárgymezőben a pályamű címe és az iskola neve is szerepeljen!
Az eredményhirdetés időpontja: 2018. január 22. (A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett könyvtári nyíltnap keretében.)
A pályaművek közül az Országos Széchényi Könyvtár vezetősége a három legkiválóbb alkotást díjazza. Minden nyertes pályázó iskolájának könyvtárát értékes könyvcsomaggal gyarapíthatja.
1. helyezett: A nyertes osztály minden tagja egyedi ajándékcsomagban részesül. Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán.
2. helyezett: Az egész osztály ingyenesen vehet részt az Országos Széchényi Könyvtár Corvina-kiállításán, valamint a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programon.
3. helyezett: Az egész osztály részt vehet a „Hogyan mosható a papír?” című foglalkozáson, mely során megismerkedhetnek a restaurátor műhely titkaival és tárgyalkotásban is részesülnek.
További információért forduljanak az OSZK múzeumpedagógusához, Andrási Erikához az andrasi.erika@oszk.hu címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése