könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. szeptember 11., hétfő

Programjaink a héten


Csallóközi színes ceruzák


Szeptember 13-án (szerdán) 10 órakor nyílik meg a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra Ferenc tér 1.) a Csallóközi színes ceruzák című nemzetközi gyermekrajz-kiállítás. Köszöntőt mond Mgr. A. Szabó László, Dunaszerdahely polgármestere. A tárlatot megnyitja: Diligens Tibor önkormányzati képviselő.
A megnyitón közreműködik a Tárogató Óvoda Móra Ferenc Tagóvodája.
A kiállítás megtekinthető: szeptember 28 -ig hétköznap 10.00-16.30 óráig.


Thaiföld


Thaiföld, régebbi nevén Sziám délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. Szeptember 13-án (szerdán) 17 órai kezdettelDr. Csóka Géza nyugalmazott főiskolai tanár Thaiföldről szóló ismeretterjesztő előadásán vehetnek részt a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4.).
A rendezvényre a belépés díjtalan.

 Mozgásban az élet


Szeptember 14-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) a Mozgásban az élet! sorozat keretében dr. Tóth Péter szociológus, egyetemi docens Kerékpárral a városban című ismeretterjesztő előadását hallgathatják meg. A belépés díjtalan.
A múlt század hetvenes éveitől kezdve a kerékpár megítélése és használata más és más irányt vett a világ különböző tájain. Valahol nagyvárosi kerékpáros forradalomnak lehetett a világ szemtanúja, valahol pedig az autók maradtak előtérben. Ennek a folyamatnak a hatásait és eseményeit járja körül az előadás.

Rutkai Bori Banda


Szeptember 15-én (pénteken) 16.30-kor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., 2. emelet) gyermekkoncert kezdődik. A színpadon ez alkalommal Rutkai Bori Bandát üdvözölhetjük. A muzsikaszó mellett bábjáték, és sok-sok játék is várja a legapróbbakat.
A rendezvény díjtalanul látogatható.


 Vad Magyarország


Szeptember 15-én (pénteken) 17 órakor Török Zoltán 2011-ben bemutatott Vad Magyarország - A vizek birodalma című, magyar-német koprodukcióban készült természetfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.). A belépés díjtalan!
Egy rétisascsalád mindennapjai és egy fiatal vidra kalandjai - valahol a magyar mocsarak mélyén. Egész estés természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével, Kulka János narrációjával. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció. Vetítési idő 52 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése