könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. szeptember 4., hétfő

Programjaink a héten


Cserog a must!


Cserog a must! címmel Ecker Gyula kertészmérnök előadását hallgathatják meg a szőlőművelés múltjáról, jelenéről és jövőjéről szeptember 6-án (szerdán) 17 órakor a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban.
A rendezvényre a belépés díjtalan.


Pompejtől a Végzet hegyéig


Szeptember 6-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.) Villányi Dániel filmkritikus, forgatókönyvíró vetítéses előadását hallgathatják meg a vulkán motívum megjelenéséről a mozifilmek világában. Kaland- és történelmi filmek, sci-fik sokaságát vehetik számba az előadóval együtt, ha érdeklődnek a téma iránt.
A vulkánok más művészeti ágak képviselőihez hasonlóan a filmesek fantáziáját is megmozgatták az idők során, akár különleges helyszínként, akár szimbolikus motívumként, akár mindkettőként egyszerre. Hogy mindennek filmre viteléhez milyen kihívásokkal kellett szembenézniük az alkotóknak, és mik a filmtörténet legemlékezetesebb vonatkozó művei, azt járjuk körül a szeptemberi előadásban.
A rendezvényre a belépés díjtalan.


Chi kung: Belső erő


Szeptember 7-én (csütörtökön) 17 órakor Központi Könyvtárunk klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) Eredics Anita egészségtanár, mozgás- és masszázsterapeuta előadását hallgathatják meg a chi-kungról, másképpen csikungról. A rendezvény díjmentesen látogatható.
csikung egy gyűjtőfogalom, amit a kínai egészségmegőrző gyakorlatok széles körére használnak. Ez az ősi módszer egyesíti a mentális koncentrációt, a légzéstechnikát és a testmozgást annak érdekében, hogy aktiválja és karban tartsa az életenergiákat. Mivel a csikungot sok ezer éven keresztül művelték, fejlesztették, ezért számtalan csikung rendszer alakult ki. Erről a távol-keleti eljárásról hallhatnak sokkal bővebben, ha részt vesznek a rendezvényen.

Szabadhegyi Szüret


Szeptember 9-én (szombaton) 16.00 órától kerül sor - immár 19. alkalommal - az idei Szabadhegyi Szüretre a József Attila Művelődési Ház előtt, a Móra parkban. A rendezvényre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Részletes program:
16.00: Szitakötő Gyermek-néptáncegyüttes
16.20: A halász és a nagyravágyó felesége - a CHIP-Színház előadása gyerekeknek
17.20: HUNGARockY Táncegyesület
17.40: Köszöntő - Diligens Tibor önkormányzati képviselő
17.45: Mai slágerek és musicalek - Baranyi Judit és tanítványai
18.20: Rozmaring kórus
19.00: Oszvald Marika operetténekes 
20.00: Táncmulatság az Akkerdeon Harmonikazenekar közreműködésével
Kísérő rendezvények: kézműves játszóház, népi fajátékok, légvár, borbemutató, borkóstoló.
Büfé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése