könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. augusztus 3., csütörtök

Filmajánló


A holnap határa


A holnap határa az utóbbi évek egyik legjobb, legszórakoztatóbb sci-fije. A filmet 2014-ben mutatták be Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével.
A forgatókönyv Hiroshi Szakurazaka történetéből született (magyarul 2014-ben jelentette meg a Gabo kiadó), a regénybeli főszereplő Kirija Keidzsi azonban a filmben Bill Cage-ként jelenik meg. Bill az amerikai hadsereg tartalékos tisztje, aki mindenáron megpróbálja elkerülni, hogy részt vegyen a tényleges harcban (az emberiség már öt éve háborút vív a mimikeknek hívott űrlényekkel). Ellenszegülése miatt lefokozzák, és újonc közlegényként kell szolgálatba állnia. Másnap bevetésre küldik, ahol, mivel még kiképzést sem kapott, rögtön megölik. A filmnek persze itt nincs vége, mert főhősünk valamiféle időhurokba kerül, így minden nap újra kezdődik számára. Az így „nyert” időt saját maga felkészülésére fordítja. Célja az idegenek legyőzése, amiben az amerikaiak különleges egységének legendás harcosa, Rita Vrataski segíti.
A film végig izgalmas marad, lekötnek a történések, a vicces jelenetek is helyükön vannak, és annak ellenére, hogy olykor közhelyesek, mégis szórakoztatóak. A harcok dinamikusak, látványosak, egyáltalán nem érződik, hogy animált felvételeket láthatunk. A robotruhák kivitelezése elképesztő, legszívesebben rendelnénk egyet. A befejezés kicsit összecsapott, nem dolgozták ki megfelelően a történetben rejlő lehetőségeket, de lehet, hogy ezt egyetlen részben nem is lehetett volna. Tom Cruise már a Különvéleményben is fantasztikus volt, ezúttal sem okoz csalódást. Hihetően játssza a simlist, akiből végül terminátor-erejű szuperhős lesz. Azoknak ajánlom, akik szereti Tom Cruise-t, mert egy újabb jó filmet láthatnak a főszereplésével, de azoknak nem, akik szeretik, és látni akarják, hogy számtalanszor lelövik, felrobban, elüti egy teherautó, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése