könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. szeptember 14., hétfő

Programjaink a hétre

Csallóközi Színes Ceruzák. Kiállítás

Szeptember 16-án (szerdán) 11 órakor a Kovács Margit Iskolában (Győr, Répce u. 2.)nyílik meg a Csallóközi Színes Ceruzák című kiállítás. Köszöntőt mond Domanyik Szilárdné intézményegység vezető és Jana Svetlovská a Csallóközi Népművelési Központ igazgatója. A kiállítást megnyitja: Borsi Róbert önkormányzati képviselő. Immár hagyományosan ebben az esztendőben is kiírták az óvodásoknak szánt nemzetközi -szlovák-magyar- rajzpályázatot. A most megnyíló tárlat az erre beküldött pályaművekből állt össze. A kiállítás szeptember 25-ig, díjmentesen látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Barokk templomok Győrben
Szeptember 17-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár Központi Könyvtára Klubjában (Győr, Herman O.u. 22., földszint) folytatódik N. Mészáros Júlia művészettörténész előadássorozata Győr barokk templomairól. Ez alkalommal a Kármelita templom és a Magyar Ispita épületével ismerkedhetnek meg. Az előadást vetített képek illusztrálják. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Wass Albert pályája. Előadás
Szeptember 17-én (csütörtökön) 15 órai kezdettel a megyei könyvtár Marcalvárosi Fiókkönyvtárában (Győr, Lajta u. 27./a) Dr. Kőrös Erzsébet, nyugalmazott pedagógus tart előadást Wass Albert életéről és munkásságáról. Wass Albert a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb alakja. Hallgassák meg az előadást, olvassanak el néhány regényt és verset az írótól, és alkossanak véleményt saját maguk is. A rendezvény díjmentesen látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése