könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2015. július 31., péntek

Képbe kerültek online szolgáltatásaink

Nagyot, pontosabban nagy képernyőt nézhet, aki a Kisfaludy Károly Könyvtár (Baross G. út 4.) előterébe toppan. Július utolsó napjaiban ugyanis üzembe helyeztünk a földszinten, az olvasószolgálati kölcsönzőpult felett egy 123 cm-es televíziót, amelyen könyvtárunk digitális szolgáltatásairól kaphatnak tájékoztatást látogatóink. Hiszen a bibliotékák szolgáltatási köre manapság rohamléptekkel bővül az Internetről elérhető, online funkciókkal, és mi sem a lemaradást választottuk.

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér digitális univerzuma - amelybe a képernyőn keresztül bepillanthatnak - felnőtt- és gyermekkönyvtári honlapból (hírekkel, információkkal, könyv-film-zene-hangoskönyv ajánlókkal); szintén ilyen elkülönülésű Facebook-oldalakból; könyvtári blogból; információközlő Twitter-csatornából; könyvekkel, folyóiratokkal, képeslapgyűjteménnyel, muzeális kötetekkel, aprónyomtatványokkal folyamatosan bővülő digitális könyvtárból; online katalógus-adatbázisból; valamint egy naponta többször, folyamatosan frissülő tartalommal megjelenő online kulturális magazinból, a Győri Szalonból áll.


Van tehát mire kattintgatni az érdeklődőknek, a virtuális világban is számottevő szolgáltatásokkal várjuk könyvtáraink felhasználóit! Felnőtt Facebook-oldalunkra kisebb képgalériát töltöttünk fel az információs tévéképernyőről, amely ide kattintva tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése