könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2020. január 27., hétfő

Programjaink a héten


Levéltári délutánok

2020. január 28-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4., II. emelet) folytatódik a Levéltári délutánok című helytörténeti előadássorozat. A tizenkettedik téma, amit Dr. Bagi Zoltán Péter főlevéltáros ismertet: Győr a Rákóczi- szabadságharcban.
A Győr vonatkozásában a Rákóczi-szabadságharc kevéssé kutatott, kevéssé feltárt. Ennek egyetlen magyarázata van és volt: a város mindvégig a császári-királyi csapatok kezén maradt. A Bécs védelme szempontjából stratégiai fontosságú helyet védművei és az ide rendelt labanc hadak elrettentették és megvédték a kurucok támadásaitól. Előadásomban arra teszek kísérletet, hogy a Rákóczi-szabadságharc dunántúli eseményein keresztül egy szűk keresztmetszetű képet adjak Győr e kevéssé ismert időszakából.
A rendezvény díjmentesen látogatható.

Könyvbemutató


2020. január 29-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross G. u. 4.-, II. emelet) kerül sor Harsányi Ferencné Miletics Ilona Vörös felhő című könyvének bemutatójára.
Közreműködik: dr. Horváth József igazgatóhelyettes.
A belépés díjtalan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése