könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2019. május 27., hétfő

Programjaink a héten


Pódiumbeszélgetés


2019. május 27-én (szerdán) 17 órakor a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri u. 9.) kerül sor az „Ismeretlen ismerősök…” – Városi portrék címmel meghirdetett beszélgetéssorozatunk következő rendezvényére. Aki kérdez: Bajzát Zsuzsi, a Győr Plusz Média műsorvezetője. A nap vendége Széles Zoltán vállalkozó, a Széles Húsüzlet tulajdonosa.
Szeretettel várjuk Önt és kedves ismerőseit közösségi beszélgetős előadásainkra közösségfejlesztő szakembereink közreműködésével! A belépés díjtalan.
A program A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában című pályázat keretében valósul meg.


Előadás 



2019. május 28-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross G. út 4., II. emelet) folytatódik a Levéltári délutánok című előadássorozat, amikor is Dr. Bagi Zoltán, Győr Megyei Jogú Város Levéltára főlevéltárosa Raimondo Montecuccoli címmel tart érdekesnek ígérkező előadást.
„Ha valakit megkérdeznének a háborúhoz szükséges dolgokról, azt mondaná, hogy három dolog: pénz, pénz és pénz!” Ha mást nem is, akkor ezt a gondolatot szinte mindenki ismeri, amit Raimondo Montecuccoli az Aforismi dell' Arte Bellica című munkájában írt le. Igaz, azt sem tagadhatjuk le, hogy ezt az aforizmát valójában nem ő találta ki, csak ügyesen átvette és alkalmazta. A hálás utókor pedig már neki, a német-római császár és magyar király híres, talján származású hadvezérének tulajdonítja e frappáns mondatot. Montecuccoli származása és életpályája egyébként is bővelkedik érdekes és különös eseményekben, helyzetekben. Emellett nem állt távol tőle, nem csak a más tollaival való ékeskedés, de saját hírnevének „elvtelen” öregbítése sem. Fényesen felívelő karrierje során azonban mind a harcmezőn, mind a politikában, mind pedig a hadszervezésben és mindennapos irányításában megállta a helyét. Ennek egyik bizonyítéka, hogy 1660-tól egészen 1680-ban bekövetkezett haláláig a győri végvidék parancsnoki, Oberst in Raab tisztségét is betöltötte.
A rendezvény díjtalanul látogatható!

Előadás 




2019. május 29-én (szerdán) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára (Győr, Baross u. 4.) rendezvénytermében Ady Endre költészete a magyar sors tükrében címmel Szántai Lajos előadását hallhatják.
A rendezvény az ADY 100 programsorozat része a költő halálának 100. évfordulója alkalmából.
A belépés díjtalan.

Pódiumbeszélgetés



2019. május 30-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) kerül sor az „Ismeretlen ismerősök…” – Városi portrék címmel meghirdetett beszélgetéssorozatunk záró rendezvényére. Aki kérdez: Bajzát Zsuzsi, a Győr Plusz Média műsorvezetője. A nap vendége Bogdán Eszter énekes.
Szeretettel várjuk Önt és kedves ismerőseit közösségi beszélgetős előadásainkra közösségfejlesztő szakembereink közreműködésével! A belépés díjtalan.
A program A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában című pályázat keretében valósul meg.

Táncest



2019. május 31-én (pénteken) 18 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra park 1.) az Akkordeon Tánczenekar közreműködésével táncestet szervezünk.
A rendezvény 100,- forintos regisztrációs jeggyel látogatható, ami a helyszínen vásárolható meg május 27-től, a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Mesekuckó



2019. május 31-én (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) ismét Mesekuckót tartunk. Az érdeklődők az Aranykapu zenekar Daloló erdő című gyermekkoncertjén vehetnek részt.
A rendezvény 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók május 27-től 14.00-től 18.00 óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése