könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. október 22., hétfő

Programjaink a héten


 9 nap a világ legmélyebb barlangjában





2018. október 24-én (szerda) 17 órakor A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében(Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet) 9 nap a világ legmélyebb barlangjában címmel Ambrus Gergely, Adamkó Péter és Tóth Attila élménybeszámolóját hallhatják.
A belépés díjtalan.

Filmvetítés a Központi Könyvtárban



2018. október 25-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) Filmklub kezdődik. Az érdeklődők Széll Péter Placid atya, aki megjárta a Gulágot című portréfilmjét láthatják. Vetítési idő 113 perc. A belépés díjtalan.
Hogyan lehet túlélni a Gulágot, és derűsnek maradni? A II. világháborúban az oroszok Magyarországról 800 000 embert hurcoltak el malenkij robotra, amit csupán a tíz százalékuk élt túl. Egyik túlélője ennek a pokolnak dr. Olofsson Placid. A róla készült filmben megosztja nézőivel azt a négy fő elvet, amivel sikerült átvészelnie életének legnehezebb évtizedét, és amely elvekkel életének további szakaszában is sikerült megőriznie magában a derűt.

Mesekuckó a könyvtárban




2018. október 26-án (pénteken) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) a Mesekuckóban a Kuttyomfitty Társulat táncos-zenés mese-előadását, Az elvarázsolt királykisasszonyt láthatják.
Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egyszer egy elvarázsolt királykisasszony. Ki banya képiben várta azt a bátor királyfit, aki megkéri a kezét és háromszor megtáncoltatja, s ezzel megszabadítja a varázslat alól. Hogy sikerül-e a legkisebb fiúnak véghez vinni ezt a bátor tettet? A mese végére kiderül! Minden jó, ha a vége jó: a darabot nagy közös táncolással fejezzük be. Közben a nézők somogyi, nyárádselyei, Vág-Garam közi táncokat láthatnak.
A Mesekuckó 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók október 22-től.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése