könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. július 3., kedd

GPS nélkül


A Régi Győr, a Városszeretők és a Győri Szalon közös online játéka a városrészek egykori utcáin



Amikor még nem volt GPS, Google Maps, pláne Street View, akkor is tájékozódtak az emberek. Mi már jóval könnyebb helyzetben vagyunk, az online kütyük pillanatok alatt a megfelelő helyre navigálnak bennünket. Lehet még azonban olyan, amikor a technika is fennakad, és bedobja a törölközőt – nos, ilyenkor lép a szó szerinti képbe az a bátor térképész-jelölt, aki a Győri Szalon, a Régi Győr és a Városszeretők közös online játékában megpróbálja kitalálni, vajon hová is keveredett az egykori fotós a tucatnyi városrészben.
Mert bizony a Régi Győr nem teljesen úgy nézett ám ki, mint a mostani. Nagyon nem. S mivel azokban az időkben is sok felvétel készült a városban, remek feladvány lehet 1-1 megörökített fotóról rájönni arra, vajon pontosan merre is járhatunk? Helyismeretünket tehetjük tehát próbára július 2. hétfőtől július 7. szombatig, amikor naponta 2 városrészből 1-1 képet (tehát a hat nap alatt összesen tizenkettőt) töltünk fel a Győri Szalon Facebook-oldaláraamelyeken egykori utcák, utcarészletek, terek láthatók a maguk akkori formájában, stádiumában, kinézetében. A kérdés pedig nem is lehetne egyszerűbb: hol kóborlunk pontosan a megadott városrészben?
A helyes válaszokat akár naponta, akár egyben az összeset július 8. vasárnap éjfélig várjuk, NEM nyilvános kommentben, hanem a „diszol@gyorikonyvtar.hu” e-mail címre! A helyes megfejtést elküldők közül 1 játékos megnyeri a fődíjat, egy Győr Városszeretők társasjátékot, 3 további szerencsés pedig könyvcsomagot kap.
Szóval sutba az okoseszközökkel, helyettük pedig vegyük kézbe helyismeretünket, és induljunk felfedezőútra a múltban – legyünk mi a Street View retró kiadásai!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése