könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. január 8., hétfő

Programjaink a héten

A Bakony


A Bakony - Rómer Flóris nyomában fényképezőgéppel címmel Szabó Béla fotóművész tart vetítéses előadást a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross Gábor u. 4.) január 10-én (szerdán) 17.00 órai kezdettel. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Rómer Flóris bencés szerzetes 1859-ben átbarangolta a Bakonyt, és elkészítette első tudományos leírását A Bakony – Természetrajzi és régészeti vázlatok címmel, amely Győrben jelent meg. A könyv nyomán Szabó Béla fotóművész végigjárta azt az utat, amit egykoron a tudós szerzetes. Ő a XXI. századi ember szemével nézte, mit látni most, mi maradt, mi tűnt el, és mi az, amit Rómer még nem láthatott. Fényképezőgéppel fedezte fel a tájat, járta a Bakony útjait, településeit, ösvényeit. A négy évig tartó munkából könyv született, a mostani előadáson pedig a felfedező út részleteiről hallhatnak az érdeklődők, és persze láthatnak egy csomó csodás képet.

Gyermekkoncert


Január 12-én (pénteken) 16.30-kor a MintaPinty Zenekar ad gyermekkoncertet a Kisfaludy Károly Könyvtár (Baross Gábor u. 4.). 2. emeleti rendezvénytermében Kész MintaCirkusz címmel. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!
A MintaPinty Zenekarról:
2009–ben úgy bújtunk ki a tojásból, mint a pinty, hogy megénekeljük a világnak, milyen jó is közösen, szívvel-lélekkel zenélni és közben valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb -ám egyben legkritikusabb- közönségnek, a gyerekeknek. MintaPinty zenekarunk egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő tematikus műsorait, melyekben saját szerzeményeinken kívül felcsendülhetnek mások már jól, vagy kevésbé ismert –de általunk nagyon kedvelt- gyermekdalai is, mindig kiegészítve csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel – nem félve tréfát csinálni akár magunkból is! 
Tagok:
Kovács Viktória – ének, fuvola, billentyű
Tóth Jázmin – ének, hegedű
Földes Gábor – basszusgitár, ének
Hostyánszki György – gitár, ének
Rizik „RizsA” Attila – ének, gitár, ütőhangszerek

Kész MintaCirkusz!
Szenzáció!!! Attrakció!!! Produkció!!!
Lenyűgöző, zenés találkozás a MintaPinty Cirkusz fantasztikus fellépőivel: állatok és emberek, mindenféle szerzetek össze-vissza a porondon! Csak itt látható többek között a távoli egzotikus országból érkezett tudatlan úr és az ő (marha rosszul) idomított marhái – rögtön két felvonulásban. Előlép Ede, egy félénk vetkőzősztár, a gonosz és mindig váratlanul Lecsöppenő Kecsöp Benő, a koronázatlan fogú dívasztár, Mádmázel Parizer, a mohó ReggIguána és a Minta-Raszta Banda és még oly sok meglepetés…
Móka és kacagány! És persze zene, zene!
Időtartam: kb. 60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése