könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. április 4., hétfő

Programjaink a hétre

Hegyalján innen, Sokorón túl – Népmesemondó verseny Ménfőcsanakon


Április 5-én (kedden) 9 órától kerül sor a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri u. 90.) a „Hegyalján innen, Sokorón túl” népmesemondó versenyre. Már 25. alkalommal rendezi meg népmesemondó versenyét a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki fiókkönyvtára és a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ, melyen győri és Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat. A tehetséges gyerekek a magyar népmesekincs legszebb meséivel készülnek. A versenyzők az általános iskolák 1-6. osztályosai közül kerülnek ki három kategóriában. A rendezvény célja népmesekincsünk megőrzése, bemutatása, felfedezése, rejtett értékeink közvetítése. A zsűri elnöke – hagyományoknak megfelelően – Budai Ilona népdalénekes lesz. A helyezettek könyvjutalomban részesülnek, mindenki számára tartogatnak egy kis meglepetést.

Békési István: Peresztegről hoztam – Könyvbemutató


Április 6-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár Muzeális Gyűjteményében (Győr, Baross Gábor utca 4., 3. emelet) kerül sor Békési István Peresztegről hoztam című kötetének bemutatójára. A szerzővel beszélget és a kötetet ismerteti dr. Horváth József, az intézmény igazgatóhelyettese. A rendezvény díjmentesen látogatható. A kötetet a helyszínen meg is vásárolhatják.

A föld alatt, a Föld körül – Látványos ismeretterjesztő előadás


A barlangok világa csodás. Bejárásuk azonban komoly szakértelmet és rendkívüli állóképességet igényel – kevesek kedvtelése. Ha nem tartoznak közéjük, dőljenek hátra, és vegyenek részt egy virtuális barlangtúrán április 6-án (szerdán) 18 órától! A Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross u. 4.) második emeleti rendezvénytermében tart 3D-s vetítéssel egybekötött előadást Egri Csaba barlangász. A programra a belépés díjtalan.

Győr egészséges város – Előadás


Egy településen lakók egészségének megőrzéséhez szükséges feltételeket alapvetően a helyi közigazgatás által hozott döntések határozzák meg (pl. egészséges ivóvíz ellátás, szennyvíz elvezetés, egészségügyi alapellátás). Győr 1989-ben csatlakozott a WHO Egészséges Városok programjához, ami az önkormányzatokon alapul. Április 7-én (csütörtökön) 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátor előadását hallgathatják meg a projekt eredményeiről. A belépés díjtalan.

A szív jogán. Tűz Tamás emlékest – Költészet Napja 2016


Április 8-án (pénteken) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross Gábor u. 4.) 2. emeleti rendezvényterme ad otthont az intézmény 2016-os költészet napi rendezvényének. A szervezők irodalmi estet tartanak városunk jeles poétája és egyben díszpolgára, a 100 éve született pap költő, Tűz Tamás emlékére. A költő alakját felidézik: Czigány György író, költő; Szakolczay Lajos irodalomtörténész és Gülch Csaba költő, újságíró. Közreműködik: Maszlay István, a Győri Nemzeti Színház művésze. A belépés díjtalan.

Tavaszi harmonikaszó



Április 8-án (pénteken) 18 órakor a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra Ferenc tér 1.) Tavaszi harmonikaszó címmel zenés műsort hallhatnak. Vendég: az Abdai Rábca Dalkör, a Rábcai Muzsikások és Baranyai Judit énekes. Házigazda: Akkordeon Harmonikazenekar. A rendezvény regisztrációs jegy ellenében látogatható, amely elővételben 100 Ft-os áron váltható, nyitvatartási időben a művelődési házban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése