könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2020. április 29., szerda

Ne parázz! MAGYARázz!


A Pegazus online keretében kisfilm-sorozatot indítunk fiataloknak Posonyi Takács Lászlóval, a Győri nemzeti Színház művészével. A Ne parázz! MAGYARázz!  című sorozat elsősorban érettségizőknek készült, de mindenkinek ajánljuk, aki szeretne közelebbről megismerkedni egy-egy irodalmi művel – rendhagyó módon és rövid idő alatt.
A 8 részes sorozatban a magyar és a világirodalom klasszikusai éppúgy helyet kapnak, mint a kortárs szerzők írásai, sőt két életművel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Nem műelemzések ezek – a színművész lényegre törően és közérthetően ismerteti a műveket a maga egyéni módján: néhol különös nézőpontból, máshol megtűzdelve érdekességekkel. Olykor meglepő összehasonlításokat tesz, és a végén még egy filmet is ajánl, amely valamilyen módon kapcsolódik a témához.
A kisfilmeket a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a Facebook-oldalán mutatja be, de utólag is megtekinthetők itt, valamint az intézmény YouTube-csatornáján, a Ne parázz! MAGYARázz! lejátszási listára kattintva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése