könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2018. december 12., szerda

Zenefenomének

Az emberiség zenekultúrája olyannyira jólesően széles, hogy gyakorlatilag nincsenek rá hangok. Illetve éppen, hogy vannak, méghozzá az utóbbi évtizedekben elmondhatatlanul zengő-bongók, csengő-harsányak, mély-basszusúak, magas-sikítósak – mindezek pedig számolatlan énekesben-énekesnőben, együttesben-zenekarban öltöttek torkot és hangszereket. Nehéz közülük a legjelentősebbeket kiemelni, rengeteg a maradandó és örökké emlékezetes banda és előadó. Nosza, ismerjünk meg, pontosabban ismerjünk fel közülük néhányat!
Online játékunkban december 10. és 14. között, hétfőtől péntekig minden hétköznap 3-3 képet posztolunk ki új és régebbi, aktív énekesekről, együttesekről. A feladat egyszerű: meg kell állapítani ki(k) látható(k) a képeken?
A képeket minden hétköznap délelőtt jelentetjük meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Facebook-oldalán. A fotókon látható zenészek, zenekarok neveit akár naponta, akár egyben az összeset december 16. (vasárnap) éjfélig várjuk, NEM nyilvános kommentben, hanem a „diszol@gyorikonyvtar.hu” e-mail címre!
A helyes megfejtéseket beküldő játékosok nyereménye 1-1 zenei témájú könyv lesz (lásd a képen)!
Szóval HANGolódjunk rá a dallamokra, csendüljenek fel fülünkben a jól ismert melódiák, és lássuk, meddig terjed zenei emlékezetünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése