könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2017. november 20., hétfő

Programjaink a héten


Filmklub


November 21-én (kedden) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4.) a Filmklubban Szász Attila Félvilág című filmdrámáját láthatják. A vetítési idő 88 perc. A Filmklub programjai, így ez a vetítés is díjmentesen látogatható.
A film a korabeli pesti éjszakai életben közismert kurtizán, Mágnás Elza(Turcsányi Emília) utolsó napjainak történetét mutatja be. A Félvilágmegtörtént eseményeken alapszik, a szereplők egy része is valós személy, de a film számos ponton eltér a valóságtól.

Kiállítás

November 21-én (kedden) 17 órakor a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.) „Mindennapi helyeink” címmel fotókiállítás nyílik a Győri Fotóklub Egyesület alkotóinak felvételeiből. Kiállítanak:Nemes Zoltán, Vehofsics Zsóka, Virág Lajos és Zsoldos Lászlóné.
A tárlatot megnyitja: Rosta S. Csaba építész. A megnyitón közreműködik Szütsné Tar Viktória és Ézsiásné Nyári Piroska (cselló).
A kiállítás megtekinthető december 20-ig hétköznap 10.00-16.30 óráig.

Nevető XX. század


November 22-én (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében(Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet) Nevető XX. század címmel a Szabad Ötletek Színházavidám, zenés kabaréját láthatják egy felvonásban.
A belépés díjtalan.

Író-olvasó találkozó



November 23-án (csütörtökön) 15 órakor a Marcalvárosi Fiókkönyvtár (Győr, Lajta u. 27/a) vendége lesz Benkő László, a Magyar Írószövetség tagja. Benkő László nevéhez számtalan történelmi regény köthető. Ez alkalommal - az emlék-év alkalmából- Szent Lászlóról szóló köteteiről beszélgetünk.
A belépés díjtalan.

"Ne szégyelld, hogy van lelked!"

November 23-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22.) „Ne szégyelld, hogy van lelked!” címmel Németh Nyiba Sándor, a Magyar Kultúra Lovagja, győri olimpikon, költő zenés-verses önálló estjét nézhetik meg. A belépés díjtalan.
Németh Nyiba Sándor szabadfogású birkózásban olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezéseket ért el. 26 világversenyen képviselte hazánkat - versenyzőként és edzőként. 1989-től a magyar szabadfogású birkózó válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője 8 évig. Hosszabb ideje a Sportújságíró Szövetség tagjaként tevékenykedik. Zenei pályafutását 1970-ben dobosként kezdte a Meteor Együttesben.

Vetítéses előadás


November 24-én (pénteken) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross G. u. 4.) Szabó Béla fotóművész tart vetített képes előadást. Profi fényképek segítségével virtuális túrát tehetnek a varázslatos balkáni országban, Szerbiában.
A rendezvény díjtalanul látogatható.

Mesekuckó


November 24-én (pénteken) 17 órakor a Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman O. u. 22., földszint) ismét Mesekuckólesz. A Chip Színház előadásában A kőleves című mesét láthatják. A meseelőadás 300 Ft-os regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek elővételben a helyszínen válthatók november 20-tól 14-18 óráig.
A kőleves című történet eredetei meséjét még a Grimm testvérek gyűjtötték, s adták közre. Azóta sok nép átvette a „receptet” és a maga szájízére alakította. Ki ezt tett hozzá, ki azt. A CHIP-Színház konyhájában is feldolgozták, ráadásul hazai és eredeti ízekkel kiegészítve. Így aztán a nézők olyan történetet kapnak, mely három mese-összetevőből áll. A történetben találkozhatnak a gonosz és mindenkit kihasználó Sára asszonnyal, a szerencsétlen öreg Márkussal, ki valaha jobb napokat is látott és a híres, magyar uralkodónkkal, Mátyás királlyal, aki végül ügyes leleménnyel megédesíti az utolsó falatokat, mesepillanatokat. A meseétlapunkon szereplő Kőleves „fogyasztása” kifejezetten ajánlott óvodás és kisiskolás korúaknak, mert csak jótékony hatású, lélektápláló összetevőket tartalmaz. Jó „étvágyat” hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése