könyv, film, zene, rendezvény egy helyen

2016. április 18., hétfő

Programjaink a hétre

18. század eleji Magyar Királyság névföldrajzából - könyvbemutató
Április 19-én (kedden) 17.00 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár muzeális gyűjteményében (Győr, Baross Gábor u. 4.) kerül sor Dr. Vörös Ferenc Fejezetek a 18. század eleji Magyar Királyság névföldrajzából című kötetének bemutatójára. A szerző beszélgetőtársai: dr. Hardi Tamás, Néma Sándor és dr. Horváth József. A rendezvényre a belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Bélier család - filmklub
Április 19-én (kedden) 17.00 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4.) Filmklub kezdődik. A mozibarátok ez alkalommal A Bélier család című színes, magyarul beszélő, francia - belga vígjátékot láthatják. Vetítési idő 106 perc. A belépés díjtalan.

Eleink előéletei és előítéletei - ismeretterjesztő előadás
Április 20-án (szerdán) 17.00 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor utca 4.) a Jaurinum – Győri Történeti Társaság előadását hallgathatják meg Eleink előéletei és előítéletei címmel. Az előadók a hagyományőrzés, az eredetkutatás és a 9-10. századi viselet összefüggéseire világítanak rá. A rendezvényre a belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várunk!

A Győrben lakók egészségi állapota
Április 21-én (csütörtökön) 17.00 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubjában (Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) meghallgatják Burkali Bernadett szociológus előadását. Vajon a sportra fordított befektetések megtérülnek-e? Mennyire egészségesek a győriek? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ. Győrt sportos városnak tartják. A helyi sportolók eredményeit, és a sportlétesítményekre fordított összegeket tekintve jogos az állítás. A rendezvényre a belépés díjtalan. 

Cseri Dávid : Elfelejtett Lovaslegendáink

Április 14-én (csütörtökön) 17.00 órakor a intézményünk Központi Könyvtára klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó utca 22.) Az újkori olimpiai mozgalom kezdete címmel Fülöp Szabolcs történész tart előadást. A rendezvényre a belépés díjtalan! Minden sport és történelem iránt érdeklődőt szeretettel hívunk!

100 éve született dr. Timaffy László - emlékest

Április 22-én (pénteken) 16.30-kor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4.) emlékest tartunk dr. Timaffy László néprajztudós születésének 100. évfordulója alkalmából. Köszöntőt mond Ivanics Ferenc, Győr-Moson-Sopron megye Közgyűlésének alelnöke. A rendezvényen közreműködik: Timaffy Gyöngyvér a tudós lánya, Szabó József, a Hazánk Kiadó igazgatója és Perger Gyula néprajzkutató. Az est házigazdája: dr. Horváth József igazgatóhelyettes. Az est során előadást hallgathatnak dr. Timaffy László életútjáról, ezt követően folklórkincseket az általa gyűjtött népdalokból és mondákból. A centenáriumi ünnepség egyik legörömtelibb mozzanata, hogy bemutatják dr. Timaffy László Szigetközi Krónikájának új kiadását, amit a helyszínen meg is vásárolhatnak. A rendezvényre a belépés díjtalan! Szeretettel híjuk és várjuk az érdeklődőket!

Örök pillanat - hangoskönyv bemutató

Április 22-én (pénteken) 17.00 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében (Herman Ottó u. 22., földszint) kerül sor az Örök pillanat – Válogatás a XX. század magyar költészetéből című Kisalföld 3. hangoskönyvének bemutatójára. A programon közreműködnek a verses CD szereplői, díszvendég Szarka Tamás költő, zenész, a Ghymes együttes egyik alapítója. A különleges lemezen Gáti Oszkár színművész, Maszlay István színművész, Orbán Júlia előadóművész, Olasz Valéria költő, énekes, Takács László előadóművész, Ács Tamás színművész, Fellegi Melinda zongoraművész, Répásiné Hajnal Csilla tanár, drámapedagógus, Bende Ildikó színművész, Popper Ferenc előadóművész, Madarász Zsuzsa versmondó, Bende Tamás költő, szerkesztő, Szabados Éva színész, Szenténé Vincze Melinda méhész, közgazdász, Ratkó Éva tanár, Réti Attila író, könyvkiadó, Szekeres Kriszta mozgóképíró, Szarka Tamás költő, zenész szerepel egy-egy verssel. A versek között Edvard Grieg Lírai darabok című sorozatából az Arietta, a Mélodie és az Elégie részletei hangoznak el Fellegi Melinda előadásában. Az új hangoskönyvet a Kisalföld győri, csornai, mosonmagyaróvári és soproni ügyfélszolgálatain és a bemutatón lehet megvásárolni.

Szabadhegyi Találkozás Vizi E. Szilveszterrel

Április 22-én (pénteken) 18.00 órakor a  József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra park 1.) folytatódik a Szabadhegyi Találkozások című rendezvénysorozat. Az est vendége: Vizi E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke. Az est házigazdája: Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. A program díjmentesen látogatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése